LOhuizen

Over het project

In samenwerking met Socius Wonen realiseert de Alliantie aan de Erich Salomonstraat in IJburg 141 woningen. Naar verwachting zullen deze per eind mei 2018 opgeleverd worden. Samen met de buurt zullen de bewoners gaan bouwen aan een levendig project waar zowel de bewoners van Set als hun buurtgenoten baat bij hebben.

Set zal Nederlandse starters & studenten en jonge statushouders van 18 tot en met 27 jaar huisvesten. Het doel van dit project is om alle bewoners een goede thuisbasis te geven. Daarom gaan de bewoners van Set, samen met de buurt, een community opbouwen. Als bewoner wordt dan ook verwacht dat je je inzet voor je medebewoners; dit begint bij het zijn van een goede buur, daarbij krijg je alle aanmoediging en ruimte om samen dingen te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld samen koken, filmavonden organiseren, spelletjes spelen, noem maar op! Bij Set wordt op de begane grond een grote ontmoetingsruimte gerealiseerd waar deze initiatieven plaats kunnen vinden. Daarnaast kunnen bewoners gebruik gaan maken van drie gedeelde woonkamers met keuken!

Voor wie zijn de woningen van Set?

Wonen op de Set is voor iedereen van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. In het woonproject is de ene helft van de 141 woonruimtes beschikbaar voor statushouders (dit zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en de andere helft voor Nederlandse starters en studenten. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen deze jongeren van diverse afkomst een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat.

Om voor iedereen een fijne thuisbasis te creëren, zijn we op zoek naar bewoners die zich willen inzetten voor het opzetten van de community. Deze samenwerking tussen bewoners en hun buren heeft als doel de integratie van de statushouders te bevorderen en voor iedereen een fijne leefomgeving te creëren. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners, zodat iedereen zich thuis voelt en openstaat voor elkaar. Als bewoner kun je je ook nog extra inzetten voor Set zodat de community een groot succes wordt.  Dit kan op veel verschillende manieren, alle met een gepaste vergoeding. Deze extra inzet noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kán worden georganiseerd, wórdt door bewoners georganiseerd!

Zelf beheren

Als jij je extra wil inzetten voor het zelfbeheer is een rol binnen het beheerteam misschien wel iets voor jou! Het beheerteam is verantwoordelijk voor zowel het sociaal als het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media, en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Deze taken worden uitgevoerd door de leden van het beheerteam.

Beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius en worden beloond met een gepaste vergoeding. Voor dit beheerteam zijn we op zoek naar bewoners die actief willen bouwen aan de community. Bewoners die openstaan voor anderen, sociaal actief willen zijn en die bovenal hun verantwoordelijkheid nemen. Benieuwd naar de verschillende functies? Kijk hier rechts (of, als je op je mobiel kijkt, hieronder) op de pagina of je iets ziet dat jou op het lijf geschreven is!

Heb je vragen over het (zelf)beheer of de verschillende vacatures? Stel je vragen tijdens de infoavond of stuur een bericht naar info@set-amsterdam.nl.

LOhuizen

We're looking for you!

Pandbeheerder

Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je je graag inzetten voor het opzetten van een succesvolle community bij Set? Als pandbeheerder ben je verantwoordelijk voor de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Je hebt veel contact met de bewoners, lost (sociale) problemen op en draagt bij aan de sociale cohesie. Daarnaast geef je leiding aan het gangbeheer, het terreinteam en het schoonmaakteam. In veel woonprojecten van Socius werken twee pandbeheerders samen.

Technisch beheerder

Niet bang om je handen vies te maken? Ben jij handig en weet je van aanpakken? Misschien ben jij wel de technisch beheerder die wij zoeken! De voornaamste taken van de technisch beheerder zijn het aanpakken en afhandelen van zaken op onderhoudsgebied en contact daarover houden met bewoners. Hierin geef je leiding aan het klusteam.

Beheerder PR & communicatie

Ben jij een enthousiaste verteller met een vlotte pen? Een beheerder PR & communicatie draagt zorg voor interne en externe communicatie bij Set. Je enthousiasmeert bewoners over aankomende activiteiten en zorgt ervoor dat belangrijke zaken goed gecommuniceerd worden.

Beheerder maatschappelijke invulling

Als beheerder maatschappelijke invulling zet jij je in voor bewonersinitiatieven binnen het project en houd je contact met buurtorganisaties. Zo kan er samen gewerkt worden aan een levendige en gezellige community! Je denkt na over het betrekken van je medebewoners: hoe gaat de Set community er voor zorgen dat álle bewoners zich thuisvoelen? Als dit jou een toffe uitdaging lijkt is deze functie misschien wel iets voor jou!

Beheerder huurzaken

Werk jij secuur, en wil jij graag nieuwe huurders verwelkomen en veel contact hebben met je mede-bewoners? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou! Als beheerder huurzaken zorgt voor alle zaken omtrent huuradministratie: van verhuizen tot onderhuren, de beheerder huurzaken staat voor de bewoners klaar.

Gangbeheerder

Voor het beheer op gangniveau zijn wij op zoek naar gangbeheerders! Als gangbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor je ganggenoten en zorg je ervoor dat je verdieping gezellig en netjes blijft. Ook houd je je bezig met de sociale cohesie van jouw groep: je zorgt dat er leuke dingen worden ondernomen!

Terreinteam

Heb jij groene vingers? Wil jij je samen met medebewoners inzetten voor de tuin en de rest van het buitenterrein van Set? Misschien wil jij dan wel de handen uit de mouwen steken als lid van het terreinteam!

Schoonmaakteam

Vind jij het belangrijk dat gemeenschappelijke ruimtes als de entree en gangen veilig en schoon blijven? En wil je een steentje bijdragen aan Set? Ga dan aan de slag binnen het schoonmaakteam!

Klusteam

Ben je een Handige Harry (m/v) en niet bang je handen vies te maken? Als klusser houd je je bezig met klein onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan sloten en lampen die vervangen moeten worden of andere klusjes. Binnen het team is veel ervaring aanwezig waardoor je als klusser veel kunt leren!