LOhuizen

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een woning bij Set?

De eerste stap om je aan te melden voor een woning bij Set zet je door te reageren op de WoningNetadvertentie. Deze staat tot 20 februari online!

Directe linkjes naar de advertenties vind je op de pagina ‘Aanmelden‘.

Wat is de locatie van Set?

Het woonproject wordt gebouwd op de hoek van de Daguerrastraat in IJburg. Het adres is Erich Salomonstraat 135a-151s te Amsterdam.

Wat houdt een jongerenhuurcontract in?

De woningen van Set worden exclusief verhuurd onder een jongerenhuurcontract. Een jongerencontract houdt in dat je je wachttijd behoudt zodra je een woning bij Set hebt geaccepteerd. Daar staat tegenover dat je maximaal 5 jaar bij Set kan wonen. Je blijft dus gedurende deze 5 jaar ‘doorsparen’ voor de volgende stap in je wooncarrière. Gezien de juridische constructie van een jongerencontract, kan deze alleen worden aangeboden aan personen van 18 t/m 27 jaar.

Kan ik mijn woning voor contracttekening bezichtigen?

Het bezoeken en bezichtigen van Set is vóór het tekenen van je contract helaas niet mogelijk. Dit komt omdat de oplevering van het pand in één keer gedaan wordt, vlak voor de sleuteluitgifte aan de bewoners. Er zijn dus simpelweg nog geen woningen klaar die je kunt bekijken. Wel hebben we gedetailleerde plattegronden voor je – deze vind je op de ‘De woningen’-pagina. Je vindt de ze ook op deze pagina, als antwoord bij de vraag ‘Hebben jullie plattegronden?’.

Hoe worden de vloer & wanden van de woningen opgeleverd?

De woningen van Set worden kaal opgeleverd: zonder vloer, zonder geschilderde muren. Houd er rekening mee dat de wanden eerst voorgestreken moeten worden, anders ‘slurpen’ de wanden de verf op.

Zijn er regels omtrent leeftijd voor de woningen?

De woonruimtes van Set zijn uitsluitend bedoeld voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Daarnaast hanteren we de volgende regels:

  • De huurprijs van de eenpersoons studio’s hangt af van hoe oud je bent: ben je onder de 23 op de ingangsdatum van je contract? Dan betaal je €417,34 kale huur. Ben je 23 jaar of ouder op het moment dat je huurcontract ingaat? Dan betaal je €484,60 aan kale huur per maand. Deze kale huur is exclusief servicekosten (waaronder gas, water, licht, internet & wasmachine gebruik). Het definitieve servicekostenbedrag is  nog niet bekend.
  • De tweepersoons appartementen zijn uitsluitend voor huurders van 23 tot en met 27 jaar. Je mag dus maximaal 27 jaar zijn op de dag dat je huurcontract ingaat. Deze minimale grens van 23 jaar geldt voor de hoofdhuurder; de medebewoner moet minimaal 18 jaar zijn. Let op: jullie gezamenlijke inkomen telt mee in de maximale huurgrens van €36.798.

Hebben jullie plattegronden?

Jazeker!

Volg deze link voor een plattegrond van de eenpersoons studio’s (deze plattegrond geldt voor één helft van de studio’s – de andere helft is precies gespiegeld!).

Volg deze link voor een plattegrond van de tweepersoons appartementen (deze plattegrond geldt voor één helft van de appartementen – de andere helft is precies gespiegeld!).

Let op: deze plattegronden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kunnen geen rechten aan deze tekeningen ontleend worden.

Mag je samenwonen?

De appartementen zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens: daar mag je dus samenwonen. Bij Set mag je alleen samenwonen met een persoon waarmee je een duurzame relatie hebt.

Het is niet toegestaan om samen te wonen in de eenpersoons studio’s. Deze zijn alleen geschikt voor eenpersoonshuishoudens.

Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je mee verhuist ook als zodanig in jouw WoningNetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op de advertentie voor tweepersoonsappartementen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van de appartementen valt; dit wordt passend toewijzen genoemd. Klik hier voor meer informatie.

Kun je huurtoeslag aanvragen voor de woningen van Set?

Ja dat kan, maar let op: de hoogte van je huurtoeslag is altijd afhankelijk van je leeftijd, het type woning en je inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Alle woningen van Set zijn sociale huurwoningen.

Mag je huisdieren houden?

Huisdieren zijn alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van Socius. Het is de bedoeling dat je je huisdier alleen in je eigen woning houdt. Als er overlast wordt veroorzaakt door je huisdier moet deze binnen 24 uur een nieuw thuis krijgen.

Met welke voorzieningen worden de keukens opgeleverd?

De keukens worden kaal opgeleverd met keukenkastjes, dus zonder apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken, er zijn geen gasaansluitingen.

Let op: Je kunt alleen een 2x 220 volt fornuis aansluiten met een zogenaamde Perilex stekker!

Moet ik een borgsom betalen?

Ja, de borg bedraagt €400 voor studio’s en €600 voor appartementen.

Moet ik zelf een energiecontract afsluiten?

Nee, dit is niet nodig. De kosten voor verwarming, water, en elektriciteit zitten bij de servicekosten inbegrepen.

Beschikken de woningen over internet?

Ja! De kosten voor de internetverbinding zitten inbegrepen bij de servicekosten. Als je draadloos internet wilt, moet je echter een router aanschaffen.

Wat is de looptijd van Set?

De looptijd van het project is minimaal 10 jaar. Bewoners kunnen echter maximaal 5 jaar bij Set wonen; zie hiervoor de vraag over het jongerenhuurcontract.

Alle informatie op deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen!