Aanmeldprocedure

De aanmeldperiode voor de woningen van Set is verlopen. Als er een studio of appartement vrijkomt, zal deze via WoningNet aangeboden worden. Zodra dit het geval is, zullen wij dit altijd via de Socius Facebookpagina laten weten. Volg ons dus om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken bij welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

 

Enthousiast over Set? Om op de Set te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Stap 1

Voldoe je aan de volgende criteria?

  • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het idee achter Set.
  • Je bent sociaal en staat open voor mensen uit andere culturen en met andere achtergronden.
  • Je hebt een lopende inschrijving op WoningNet.
  • Je (/jullie) hebt (/hebben) een maximaal jaarinkomen van €36.798

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor de advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online! Volg de Socius Facebookpagina om een heads-up te krijgen als er een woning bij Set beschikbaar is.

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

Stap 2

Heb je succesvol gereageerd op de WoningNetadvertentie? Wacht dan de looptijd af. Het maakt niet uit wanneer je gereageerd hebt op de advertentie; dit telt niet mee voor de rangschikking. Na afloop van de advertentie krijg je per e-mail een bericht of je wordt uitgenodigd voor een informatieavond of niet. Dit is afhankelijk van je inschrijftijd.

Check dus even of je e-mailadres goed in je WoningNetprofiel staat, anders loop je misschien onze e-mails mis.

Stap 3

Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond! Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en hoor je meer over de verdere selectieprocedure.

Sta je wat laag op de reactielijst in WoningNet? Maar ben je wel enthousiast en uitgenodigd voor een infoavond? We raden je altijd aan om te gaan. De selectie voor de woningen van Set is namelijk ook gebaseerd op motivatie.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor een woning bij Set.

Stap 4

Nog steeds enthousiast na de infoavond? Dien dan jouw motivatie in en beantwoord een aantal vragen via het online formulier.

Een link en de deadline hiervoor krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Niet aanwezig geweest? Dan maak je sowieso geen kans op een woning bij Set. Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

Stap 5

Een belangrijk onderdeel van het online formulier is de financiële check. We zullen je vragen om een inkomensverklaring over 2016 in te dienen. Dit wordt ook wel een IBRI genoemd. Zonder deze verklaring kunnen we je geen woning aanbieden.

Via Mijn Belastingdienst kun je je inkomensverklaring downloaden. Let op: hiervoor heb je een DigiD nodig! Eenmaal ingelogd op Mijn Belastingdienst kun je klikken bovenaan op het tabblad ‘Inkomstenbelasting’, dan links op ‘Belastingjaar 2016’. Scroll naar beneden, en klik helemaal onderaan op ‘> Inkomen 2016’. Selecteer dan in het uitgeklapte venster ‘Ik wil een inkomensverklaring afdrukken’.

Omdat de woningen van Set sociale huurwoningen zijn mag je maximaal €36.798 bruto op jaarbasis verdienen. Let op: Wil je gaan samen wonen bij Set? Dit maximale bedrag geldt voor jullie gezamenlijke inkomens!

Stap 6

Alles in orde? Gefeliciteerd, dan krijg je een e-mail van ons met een heleboel informatie over het contracttekenen en de sleuteluitgifte!

Heb je over één van de stappen van deze aanmeldprocedure een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@set-amsterdam.nl!

Alle informatie hierboven is onder voorbehoud van wijzigingen.